субота, 28. октобар 2017.

Fake pizza



Druga u nizu zdrava pizza, takođe bez brašna. Ovaj put kora od karfiola, filovanje neka bude po vašoj želji, ja ću vam dati neke predloge koje možete koristiti prilikom pripreme. Pošto je sezona karfiola ne propustite priliku da isprobate ovaj recept.

Potrebno:
-2 šolje mlevenog karfiola ( oko 2-3 veća cveta mlevena u nekom multipraktiku)
-2 jaja
-so, biber, origano
-semenke (susam, golica, suncokret)
-paradajz (može i paradajz sok ili pire)
-crvena paprika
-možete dodati masline, šampinjone, suvomesnato

Najpre uključite rernu da se greje an 180 stepeni. Karfiol sameljite u multipraktiku, ne previše da ne bi pustio sok (ja sam samlela u tzv. secku pa sam dobila suvu masu). U većoj posudi umutiti dva jaja, može i viljuškom pa spojite sa karfiolom. Ovu masu posolite, dodajte začine po želji pa prebacite u pleh obložen pek papirom ( moj je bio obima 26cm). Zatim poređajte odozgo kolutiće paradajza, paprike, takođe možete dodati masline, šampinjone, nešto suvomesnato ili sir ako jedete. Nakon toga pospite semenkama po želji pa opet malo origana. Pored svega možete dodati humus preko ili avokado kada se ispeče. Pravac u rernu, na nekoj srednjoj visini rerne u početku, posle možete da podignete ili da pojačate gornji grejač. Sve se peče otprilike 20ak minuta. Kada izvadite iz rerne prvo sačekate da se ohladi pa onda odvojite od pek papira, preporuka je da se prohladi na rešetki od rerne. Može se jesti hladno i toplo, za doručak, ručak ili večeru.




Нема коментара:

Постави коментар