субота, 25. новембар 2017.

Fake rice



Mnogo volim ove svoje "Fake" recepte, pa često pravim druga;ije verzije regularnih recepata. Ovaj put je to pirinač, bez pirinča, malo čudno ali liči. U nastavku sledi recept sa sastojcima za dve porcije, a vi možete menjati sastojke u skladu sa količinom koju želite da napravite.

Potrebno:
-4-5 većih cvetova karfiola 
-3 šargarepe
-2 jaja
-1-2 kašike ulja ( ono koje inače koristite)
-1 glavica crnog luka
-1 šaka seckanog peršuna
-so, biber

Najpre sameljite svež karfiol u multipraktiku ili secku. Krupnoća treba da bude baš kao i pirinač, a od ove količine treba da dobijete iotprilike 2 šolje mlevenog karfiola. Ostatak povr'a isecite prema želji, ja sam šargarepu na kolutiće, a luk izrendala na krupno rende. Pored ovog povrća možete dodati i neko drugo po želji, kao što su paprike, kukuruz šećerac, grašak. Svo povrće osim luka i karfiola možete prokuvati kratko ( ne mora potpuno) u vodi pa ocediti od vode. Kada ste sve spremili u veći tiganj ili najbolje wok prebacite prvo luk, kada opusti dodajte karfiol, mešajte kratko pa onda i polu kuvano povrće. Smanjite ringlu dodajte ulje, posolite, dodajte biber i mešajte dok se sve lepo ne ukuva. Na kraju napravte rupu u sredini i tu razbijte dva jaja. Varjačom ili viljuškom umutite jaja da dobijete tzv. scrambled eggs ili kajganu. Pa kada se skoro celo belance upeče umešajte u povrće, smanjite ringlu i sačekajte da se ono potpuno poveže. Na kraju samo pospite peršunom i servirajte dok je vruće uz neku finu sezonsku salatu.


Нема коментара:

Постави коментар