уторак, 28. новембар 2017.

Karfiol pita



Kada je sezona karfiola imam mnogo ideja, pošto je karfiol vrlo praktičan za obradu, ne pušta puno vode i ima lepu boju. Ovaj put jedna pita bez brašna, neki miks povrća koji sam trenutno imala, vi možete da promenite ako ne volite ove ukuse.

Potrebno:
-4-5 većih cvetova karfiola( kada se samelje u secku treba da dobijete dve šolje)
-2 jaja
-1 šolja svežeg spanaća spanaća( koristila sam baby spanać)
-1 veći crni luk
-2 kašike maslinovog ulja ( može i neko drugo)
-so i biber po želji
-susam ili neke druge semenke za posipanje

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Zatim sameljite karfiol u multipraktiku ili secku na krupnoću veličine pirinča, dakle ne kao kašu. U većoj posudi umutite jaja viljuškom pa dodajte karfiol i spanać ( ako koristite regularni spanać iseckajte na sitno). Na kraju samo izrendajte crni luk na krupno pa dodajte masi uz ulje, so i biber po želji. Sve prebacite u pek papirom obložen pleh (otprilike prečnika 25cm), rasporedite fino i pospite semenkma ( ovde je bilo dodsta susama). Pečenje zavisi od vaše rerne, čim porumeni fino, gotovo je, ne možete mnogo da pogrešite. Kada se ispeče,  malo sačekajte odvojite od pek papira pa odložite na rešetku od rerne da se prohladi. Pita je idealana za bilo koji obrok, dobra je kombinacija sastojaka pa je odlično varenje zagarantovano.


Нема коментара:

Постави коментар