среда, 15. новембар 2017.

Kruške u ječmu



Voće koje me najviše podseća na moje selo su kruške, žute i sočne, teško je takve naći u prodaji. Zbog toga ih maksimalno iskoriščavam kada god odem na selo, ovaj put jedan slatki doručak, nešto što možete pripremiti i dan ranije.

Potrebno:
-1 šolja ječma
-2-3 veće kruške
-med
-cimet
-džem
-suvo voće,
-seckani orasi ili bademi

Najbolje da vam ječam prenoci, pa ujutru samo ocedite vodu, dodate novu i kuvate oko 40 minuta, dok ne omekša. Kada se skuva ocedite dobro pa dodajte med, može i džem, seckano suvo voće, orahe u skladu sa vašim ukusom. Dobro sjedinite masu pa prebacite u neku vatrostalnu posudu ( moja je bila manja, otprilike dimenzija male sveske).  Kruške oljuštiti, seći na kriške pa ređati preko mase u posudi, možete opet posuti cimetom odozgo. Pošto sam pekla u Smederevcu nisam sigurna koliko je bilo potrebno, ali videćete i sami kada se upeku kruške to je to, sve je već termički obrađeno pa ne morate da se bojite da će vam nešto ostati nepečeno.

Нема коментара:

Постави коментар