уторак, 07. новембар 2017.

Mega mafin


Mafini sa povrćem, pljeskavice bez mesa, nazovite kako želite ove simpatične pogačice. Odlične za ručak i poneti, količina sastojaka je za 12 mafina, pa da krenemo...

Potrebno:
-1 šolja sojinih ljuspica
-1 manja tikvica
-1 veća šargarepa
-1 glavica crnog luka
-par čena belog luka
-so, biber
-1/3 kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
-1 kašićica senfa
-1 kašika maslinovog ulja

U posudu izrendajte tikvicu, šargarepu, crni luk na krupno i beli luk na sitno rende. Zatim dodajte jaja, senf, ulje i umutite masu viljuskom, dodajte so, začine, prašak za pecivo i na kraju ljuspice. Kada povežete masu, ostavite da se ljuspice natope dok se rerna zagreje ( neka to bude od 180-200 stepeni). Kada odstoji napunite modle za mafine ( silikonske) i ubacite u rernu da se peče, dovoljno je da se stegene i dobije lepu boju. Mogu stajati u frizideru dva dana ( možda i duže, ali ja nisam uspela da ih sačuvam duže od toga).

Нема коментара:

Постави коментар