четвртак, 23. новембар 2017.

Pasuljasta čorba


Kao što postoji čorbast pasulj, kod mene možete naći pasuljastu čorbu. Često jedem mahunarke, volim ih skoro sve, posebno pasulj. Ovo je neki osnovni recept koji možete da menjate u skladu sa sastojcima koje inače imate u frižideru. Količina sastojaka je za jednu porciju pa vi uskladite i povećajte ukoliko očekujete nekoga na ručku.

Potrebno:
-1 šolja kuvanog belog pasulja
-100 ml paradajz soka ( možete koristi i paradajz pire pa ga razblažiti sa vodom)
-1 manji crni luk
-1 kašika ulja ( ono koje inače koristite)
-so, biber, kari slatka mlevena paprika
-1 šargarepa
-par kašika seckanog peršuna

Pasulj možete kuvati ili kupiti već gotov u konzervi. Ja preferiram da kuvam sama tako što ga najpre ostavim da prenoći u dosta vode. Ujutru ocedim vodu, nalijem novu i kuvam oko 40 minuta, dok ne odmekne. Tako pripremljen pasulj ocedim i upakujem u manje porcije, zaledim pa uvek imam skoro spremljen obrok. Vi odlučite kako ćete ga spremati, ovo je samo moj predlog. Sada se vraćamo na recept pa brzo spremite rendani crni luk, šargarepu iseckajte na kolutiće. U šerpi najpre prodinstaje luk na malo ulja pa dodajte šargarepu i vrlo malo vode kako bi se ona ukuvala. Pošto je prošlo neko vreme dodajte paradajz sok, kuvajte par minuta uz smanjenu temepraturu. Sada već na red dolazi i pasulj, so i začini. Kada se sve sjedinilo i šargarepa skuva možete skloniti sa ringle i dodati peršun pred služenje. 




Нема коментара:

Постави коментар