недеља, 19. новембар 2017.

Weekend pasta



Ne jedem često testeninu, verovatno zbog sosa jer nikada ne mogu da smslim neki dovoljno zanimljiv. Česta greška sa testeninom je što se kombinuje sa mesom, mlečnim proizvodima, jede kasno uveče. U nastavku sledi recept za sos koji nema ništa navedeno, pa može biti fin doručak ili neki raniji ručak,a količina sastojaka je za jednu jaču porciju.

Potrebno:
-1 veća paprika
-1 manja šolja paradajz pirea
-4-5 manjih šampinjona
-par maslina
-1 manji crni luk
-2 kašike kuvanih leblebija ili kukuruza šećerca
-origano, majčina dušica
-so, biber, kari
-1 kašika ulja ( koje inače koristite)
-testenina po želji ( ovde taljatele sa spanaćem)

Najpre spremate sos tako što ćete iseckati luk na listiće i prodinstati u malo vode i ulja, dok god ne postane svilenkast i mekan. Tu već možete dodati na trakice seckanu papriku ( najlepša je crvena) pa nastaviti da mešate uz dodatak soli i začina, ako koristite suve da bi pustili arome. Ovo možete poklopiti i malo smanjiti ringlu, da se brže ukuva paprika. Pred kraj dodate paradajz sok, leblebije ili šećerac. Kada višak tečnosti ispari sos je gotov. Što se tiče šampinjona možete ih dodati odmah nakon dinstanja luka ili odvojeno grilovati( meni je lepše kada ih spremam odvojeno) . Testeninu pripremite po uputstvu sa kese, prebacite oceđenu na tanjir pa onda prelijete sosom i grilovanim šampinjonima odozgo. Naravno možete je i umešati u sos u šerpi pa tako jesti, to je na vama.



Нема коментара:

Постави коментар