понедељак, 11. децембар 2017.

Burgerčići


Mislim da vegan burgeri mogu da zasite jako dobro i uz dodatak pravih začina budu prilično ukusni i zdravi pre svega. Pojela sam ih vrlo brzo pa nisu sačekali specijalnu fotografiju. U nastavku sledi recept za jedne sa prosom i povrćem.

Potrebno:
-1/2 šolje ljuštenog prosa
-1 veći buket brokolija
-1 veći crni luk
-4 čena belog luka
-5 kašika pahuljica ( bilo koje)
-2 kašike maslinovog ulja ( može i neko drugo)
-so, biber po ukusu


Najpre dobro isperite proso pa ga stavite u vodu da stoji, najbolje da prenoći, ali ako nemate vremena onda bar par sati. Kada odstoji ocedite od vode, isperite i dodajte drugu vodu ( tri puta više vode od količine prosa) i stavite da se kuva, kratko, oko 10ak minuta. Kada bude gotovo odvojite na stranu, a brokoli sameljite u multipraktiku sa oba luka. Od ove količine povrća treba da dobijete oko dve šolje mlevenog. U jednoj posudi spojite oceđen proso, samleveno povrće, pahuljice, ulje, so i začine.Kada sve spojite dobro izmešajte i ostavite da odstoji dok vam se rerna zagreje na 180 stepeni. Kada prođe potrebno vreme formirajte burgere željene veličine i ređajte u pek papirom obložen pleh. Dovoljno je da se peku dok ne porumene i masa se stegne. Pošto su kombinacija žitarica i povrća super su kombinacija sa nekom salatom ili integralnom pogačicom.




Нема коментара:

Постави коментар