четвртак, 14. децембар 2017.

Coco bake







Od kako sam „otkrila“ proso vrlo često ga koristim, posebno u slatkim verzijama. Upravo zbog toga ovaj put recept sa njim, ovo poslastica koju možete doručkovati, zar to nije sjajno?  Ulepšajte sebi jutro, a ovo je sitnica koja će učiniti da se osećate bolje, sa više energije sve je lakše. Sledi recept koji ćete obožavati, uvek ćete dodavati druge sastojke i isprobavati nove kombinacije, znam iz ličnog iskustva.

Potrebno:
-6 kašika ljuštenog prosa
-2 kašike kokosovog brašna
-2-3 kašike meda
-1/2 šolje kokosovog mleka ( može i obično)
-1/2 kašike kokosovog ulja
-2 kašike seckanih orašastih plodova ( badem, lešnik)
-1 kašika semenki ( golica, suncokret)
-1/2 šolje bobičastog i jagodičastog  voća po želji (može i zamrznuto)
-aroma vanile

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Proso je najbolje da prethodno ostavite u vodi bar nekoliko sati, a najbolje preko noći da se natopi. Zatim ga kuvajte u vodi, nije potrebno da se skuva potpuno, dovoljno je nepunih 10 minuta. Nakon toga ga dobro ocedite pa u njega dodajte kokosovo brašno, ulje, med, mleko, orašaste plodove, semenke i aromu vanile pa sjedinite lagano. Za ovu količinu je dovoljna neka manja vatrostalna posuda,prečnika 20cm, a dubine oko 3 cm. Polako prebacite masu u posudu pa utisnite voće do pola, neka ostane malo iznad radi dekoracije. Ukoliko pored ovog voća dodajete i suvo pazite da ne ostane da „viri“ iznad mase jer lako može da izgori. Potrebno je 30-35 minuta da se ispeče, ukoliko vam je jaka rerna u početku malo smanjite. Od ove količine sastojaka dobijate količinu za dve osobe, može se jesti toplo, a i hladno.  Ako vam dovoljno odstoji, možete da sečete i jedete kao kolač. Ja sam ovom receptu koristila Kokosovo mleko ( klik na naziv vas vodi do recepta za mleko) koje je malo ređe nego ono koje kupujemo u marketima. 



Нема коментара:

Постави коментар