недеља, 10. децембар 2017.

Humus od bundeve




Oni koji redovno prate blog skontali su da obožavam namaze. Pored toga obožavam i bundevu, pa je bilo očekivano da če se pojaviti jedan ovakav namaz. Količina sastojaka je za jednu manju teglu od 200ml, vi možete povećati količinu, to je na vama ili dodati još neke sastojke.

Potrebno:
-1 1/2 šolja seckane bundeve ( veličina zalogaja)
-4 kašike maslinovog ulja
-4 kašike sirovog susama
-biber, korijander, kari
-sok od celog manjeg limuna

Najpre komadiće bundeve poređajte na pek papir i pecite dok god ne postanu meki. Nisam probala sa kuvanom bundevom, to ne znam kako bi ispalo, ali ako bude probala dodaću utiske. ovde sam koristila hokaido bundevu, ona mi je savršena za ovo jer je brašnjava i nema vlakna. Malo mi je svetlija nego inače, pa zbog toga boja namaza nije bila intezivna, ali nema veze ukus nije izostao. Kada se to ispeče sačekajte da se prohladi pa prebacite u blender ( neki jači) i mutite zajedno sa sokom od limuna, uljem, soli i začinima. Ja susam sameljem u prah odvojeno pa tek onda dodam smesi na kraju. Ukoliko vam bude previše tečno dodajte još mlevenog susama, i obrnuto ako je previše gusto dodate još ulja. To će zavisiti od vrste bundeve, dešava se da budu različite strukture. Pored ovih sastojaka možete dodati i tahini pastu, pa smanjiti količinu ulja i susama.


Нема коментара:

Постави коментар