четвртак, 21. децембар 2017.

Korica


Ovo može biti osnova za slane rolate ili tortice, prilično se lako i brzo pravi. Od ove količine dobijate veću tanku koru pa će vam biti potreban veći pleh. Naravno može biti deblja od moje, ali ne previše,  jer ipak ovo je posna kora,  pa bi možda deblja imala problem sa narastanjem.

Potrebno:

-4 kašike ajvara

-8 kašika speltinog brašna (može i pola speltino, pola neko integralno)

-šolja minaralne vode

-1/2 kašike praška za pecivo

-majonez ( klik na naziv vas vodi do recepta)

-so po ukusu

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni, pa sve sastojke (osim majoneza)  pomešajte u posudi. Veliki pleh obložite pek papriom pa rasporedite masu (ne bi trebalo da se razliva već da ostane kako je rasporedite). Peče se dok ne dobije finu boju i masa se stegne. Moja je bila tanja kao što vidite na fotografiji levo.  Ukoliko pravite rolat valjalo bi da to uradite dok je toplo. Pored rolata možete praviti torticu tako što podelite na pola i filujete sa majonezom u koji ste na primer umešali mleveni kikiriki ili badem i seckani biljni sir. Pored svega i odozgo je možete premazati majonezom i posuti semenkama, kao što vidite na fotografiji iznad. 


Нема коментара:

Постави коментар