петак, 29. децембар 2017.

Korpice



Idealne za party varijante, zalogaji koji uvek mogu biti drugačiji i kreativni. Dajem vam recept za korpice, a punjenje odredite po svojoj želji. Ja sam ih punila humusom (klik na naziv vas vodi do recepta), a možete i nekom od salata iz Party mix-a ( klik na naziv vas vodi do recepta). Količina sastojaka je za 24 korpice.

Potrebno:

-3 kašike heljdinog brašna

-4 kašike speltinog brašna

-2 kašike mlevenog lana

-1 kašika lana

-2 kašike susama

-1/2 kašičice soli

-1 kašičica praška za pecivo

-3-4 kašike maslinovog ulja

-oko 100ml mineralne vode

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U veću posudu pomešajte sve sastojka i zamesite testo koje se ne lepi za prste. Možda vam se na prvi pogled učini da je retko, ali heljdino brašno vremenom steže masu. Uglavnom ne bi trebalo da se lepi za prste i oklagiju. Zatim ga ravijete na što tanju koru, ne deblje od 2 mm. Čašom otprilike prečnika 5-6cm vadite krugove i ređajte preko modli za mafine ( manji kalup od 24 komada okrenut naopako). Ja sam koristila silikonski, ne znam kako bi bilo za drugačijim, ali pretostavljam da se ne bi lepilo zbog količine ulja u testu. Polako obložite svaku modlicu kako bi se formirala korpica, kao što vidite na fotografiji ispod.


To je to,  količina mase je taman za ovu veličinu modle, a vi možete praviti i veće korpice. Peku se dok ne porumene blago, jer su tanke pa su brzo gotove. Kada se ispeku odvojite od modle i ostavite da se dobro ohlade, pa onda filovati. Najbolje je da ih filujete neposredno pred jelo kako ne bi upijale tečnost iz fila i postale previše mekane.

Нема коментара:

Постави коментар