субота, 09. децембар 2017.

Pahuljice



Pravi zimski kolačići, mekani kao pahuljice. Ne sadrže brašno od žitarica što može biti prednost za neke koji ga ne jedu. Pored toga ne sadrže jaja što može biti dodatna pogodnost za one koje ni njih ne jedu. Pogledajte u nastavku recept za ove kolačiće koje ćete obožavati. Ne očekujte previše slatke zalogaje, ali naravno uvek možete povećati količinu meda i obogatiti ih sastojcima po svojoj želji.

Potrebno:
 -2 manja krompira ( preporuka da koristite beli)
-1/3 šolje kokosovog mleka
-2 kašike kokosovog ulja
-2 kašike meda
-12 kašika kokosa
-2 kašike maka
-vanila


Krompir oljuštiti i dobro skuvati. Rernu uključiti da se greje na 180 stepeni. Kada se krompir malo ohladi umutiti sa mlekom, uljem, medom, vanilom , odložiti mikser pa dodati kokosovo brašno. Ako želite drugačije onda možete dodati u polovinu mak. Od mase oblikovati okrugle kolačiće pa ređati na pek papirom obložen pleh. Od ove količine dobijate oko 15 komada, dakle jedan pun srednji pleh. Ne peći duže od 30 minuta, zavisi od jačine vaše rerne. Potrebno je samo da se stegnu, možda vam blago porumene na ćoškovima, ali izbegnite to jer je fora da budu beli.  Pred kraj pečenja možete i da smanjite temperaturu da se dodatno isuše.Deo sa makom će biti malo tvrđi, a ako želite da vam i beli budu tvrđi dodajte još neku kašiku kokosa u masu dok mešate. Kada se ispeku ostavite na rešetku od rerne da se ohlade, odvojeni od pek papira. Ukoliko želite možete ih premazati nekim finim džemom, posuti seckanim orašastim plodovima ili preliti mešavinom meda i kakaoa ( srazemera je kašika meda plus kašičica kakaoa).


Нема коментара:

Постави коментар