уторак, 05. децембар 2017.

Pumpkin bread


Još jedan proizvod obožavanja bundeve, mislim da mi nikad neće dosaditi, a jesen volim upravo zbog nje u kuhinji. Ovaj recept sam davno smislila, ali sam zaboravila da napišem, pa sam pisa,la malo po sećanju, nadam se da će vam se svideti.

Potrebno:
-1 šolja pirea od bundeve
-1 1/2 šolje ražanog integralnog brašna ( može i šenićno, ječmeno ili ovseno integralno)
-4 kašike maslinovog ulja ( ili neko drugo koje koristite)
-4 kašike meda ( može i ječmeni slad)
-1/2 kašičice cimeta
-1  1/2 kašičica praška za pecivo
-1/2 kašičice sode bikarbone
-1/3 šolje seckanih badema ( ili neki drugi orašasti plodovi)
-2 kašike semenki bundeve
-1/3 šolje seckanih urmi ( ili neko drugo suvo voće)


Najpre skuvajte bundevu, preporuka je muskatna jer ima najlepšu aromu i dovoljno je vodena. Zatim je ocedite od vode pa ispasirajte u kašu. Potrebno vam je otprilike šolja ove kaše, pa u skladu sa tim odredite količinu bundeve koju ćete kuvati ( uglavnom je to malo više od šolje seckane bundve). Sad već možete da uključite rernu da se greje na 180 stepeni pa nastavite sa pripremom mase za hleb. U većoj posudi pomešajte pire, ulje, med, pomešajte, a onda dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet, seckane bademe, suvo voće. Gustina treba da bude otprilke kao za mafine, kako bi hleb bio mekan ( zbog toga brašno dodajete malo po malo). Pleh za hleb srednje veličine (11x25 cm otprilike) obložite pek papirom pa sipajte masu i pospite semenkama od bundeve. To je to pravac rerna, samo jedna napomena, ukoliko vam suvo voće viri iznad testa utisnite ga kako ne bi izgorelo. Peče se sigurno 40ak minuta, uvek možete da proverite čačkalicom da li je pečeno. Ako testo ostaje na čačkalici prilikom bockanja u testo onda nije pečeno. Kada se ispeče, sačekajte malo pa odvojite od pek papira. Može stajati par dana, samo ga ćuvate na hladnijem mestu.








Нема коментара:

Постави коментар