среда, 13. децембар 2017.

Zalogaji


Kada jedem meso to je uglavnom sa povrćem. Na taj način iskoristim sve proteine na najbolji način i nemam problem sa varenjem. Sve je stvar navike, znam da je većini teško da jedu meso bez hleba ili krompira ali možete nekad da probate. Ovaj put sam koristila svinjsko meso sa povrćem koje sam imala trenutno u frižideru. Količina sastojaka je za jednu porciju, vi naravno možete korigovati količine ili vrste povrća, to je na vama. Pored svinjskog možete koristiti i neko drugo meso, ali uz ovu kombinaciju začina najbolje ide prvo pomenuto.

Potrebno:
-komad svinjskog mesa ( sa što manje masnoće)
-2 manje šargarepe
-1 šolja seckanog korena celera
-1 manji luk
-so, biber, korijander, sveža žalfija i ruzmarin

Meso je najbolje da isečete na sitnije komade, otprilike za zalogaj pa da prenoći posoljeno u mešavini svih navedenih začina ili par par sati da odstoji. Nakon toga prebacite ga u wok tiganj ( ako nemate wok onda bar neki teflnski malo dublji) sa sitno seckanim lukom. Mešajte dok meso ne pusti tečnost i luk se malo opusti ( ringla ne mora da bude na najjačem nivou). Onda dodajete seckanu šargarepu, celer ( možete dodati i seckani štap celera, daje lepu aromu). Nastavite da mešate, bitno je da se meso upeče, zbog toga su sitniji komadi najbolji. Ovde vam nije potrebno ulje, a ako primetite da gori dodajte po malo vode, oko 50ml, čisto da se dinsta. Ja sam dva puta dodavala vodu, pa kada se meso upeče, uvek možete da ga presečete na pola i proverite da li je gotovo unutra. To je to, uz često mešanje biće gotovo brzo. Kombinacija je dobra, možete ga spakovati u lunch box i poneti sa sobom, prilično će vas zasititi. Uz ovakav obrok možete jesti zelenu salatu ili kupus salatu, meni lično se te dve najbolje uklapaju.


Нема коментара:

Постави коментар