петак, 08. децембар 2017.

Zelene pogačice



Kada god je sezona spanaća odmah iskoristim na sve načine. Ovaj put sam pokušala da napravim nešto sa brašnom, ali maksimalno zdravo. Količina sastojaka je za 12 komada, pa da krenemo...

Potrebno:
-2 šolje seckanog svežeg spanaća (poželjno, ne znam kako bi bilo sa onim u briketima)
-1/2 kašike praška za pecivo
-2 kašike ulja
-10 kašika heljdinog brašna
-3 jaja
-1  šolja mineralne vode
-prstohvat soli
-semenke za posipanje odozgo ( susam, suncokret, golica)

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni, pa pređite na prirpemu mase. Umutite viljuškom jaja pa dodajte ulje i sve suve sastojke. Umešajte dobro pa nastavite sa dodavanje, seckanog spanaća ( možda je moglo i manje ali ja sam želela ovako). Pošto ste sve sjedinili polako dodajte vodu dok ne dobijete gustinu mase kao na fotografiji. 


Pripremite silikonske modle i sipajte masu, ne punite previše modlice, neka budu kao na fotografiji ispod.Pospite semenkama po želji odozgo i pravac rerna.


Pečete dok ne dobijete blago rumenu boju. Ja izvadim pred kraj jedan i prepolovim, tako sam sigurna da su gotovi. Mogu stajati par dana, zgodni za poneti i pripremu unapred.


2 коментара:

  1. U sastojcima nema brašna, da li je to greška?☺

    ОдговориИзбриши
  2. Izvinjavam se , komentar mi je promakao, tek sada vidim, a verovatno kasno. Navedeno Vam je brašno u sastojcima, heldjino. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши