субота, 27. јануар 2018.

Beetroot burger



Ovo ludilo sa burgerima ne prestaje, ja mislim da još uvek nisam pravila jedan isti recept dva puta jer uvek pravim neke druge. Sa njima možete biti kreativni beskonačno, samo da provalite šta se sa čim slaže i eto kominacije. Od ove količine sastojaka dobijate 4 srednja burgera.

Potrebno:
-1 šolja kuvane leblebije
-1 šolja kuvanog ječma
-1/2 šolje rendane cvekle
-1 ½ kašike čia semena
-so, biber, kari, beli luk ( šta god volite od začina)

Koristila sam leblebije i ječam koji sam imala već skuvane, pa nisam sigurna za količinu sirovih koje su potrebne. Ali hajde možemo reći da je to po pola šolje ječma i pola šolje leblebija koji je sirov. Potopite preko noći u vodu i ujutru u drugoj vodi kuvate(posebno sam kuvala ječam, posebno lebebije). Ječmu je potrebno oko pola sata, dok je leblebija zahtevnija, bar 45 minuta. Odvojite potrebnu količinu( oceđeno od vode) i zajedno samleti u multipraktiku. Na kraju dodati rendanu cveklu( lepše izgleda, mada možete i nju da sameljete), začine i čia seme pa umešajte kašikom. Sad možete da uključite rernu da se greje, taman dok čia seme malo upije i poveže masu. U ovoj fazi treba da izgleda kao na fotografiji ispod.


Na kraju samo formirajte burgere i ređajte u pek papirom obložen pleh. 

Peče se oko 35-40 minuta. Kada budu gotovi odvojite od pek papira, treba da izgledaju kao na fotografiji ispod.


Mogu se jesti u nekim pogačicama ili samostalno uz dodatak zelena salate i namaza od avokada ( umutite avocado uz dodatak soli i soka od limuna).





Нема коментара:

Постави коментар