субота, 20. јануар 2018.

Burger pogačice



Pošto često pravim razne burgere bilo je vreme da smislim neke pogačice za njih. Poenta je da budu što jednostavnije kako bi burger došao do izražaja. Izuzetno jednostavni sastojci koji će vas na kraju oduševiti. Možete ih jesti i uz druge dodatke, naravno nemamo uvek burger u kuhinji. Količina sastojaka je za dve pogačice, pa da krenemo...

Potrebno:
-3 kašike speltinog brašna
-2 kašike ražanog brašna
-1/3 kašičice sode bikarbone
-1/3 kašičice praška za pecivo
-sok od 1/2 manjeg limuna
-1 kašika maslinovog ulja ( može i neko drugo)
-oko 100 ml mineralne vode
-prstohvat kima
-prstohvat soli
-susam za posipanje

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Za to vreme umešajte sve suve sastojke osim vode i susama pa tek onda polako dodajte vodu. Prvo će vam se učiniti da je masa previše retka i lepljiva, ali polako zgusnuće se malo. Na pleh stavite pek papir pa  formirajte dve pogačice i pospite susamom ( na osnovu fotografije desno možete videti kako treba da izgleda testo i formirane pogačice). Peku se dok ne nadođu, porumene i budu hrskave. Ukoliko želite da omekšaju odložite ih u neku posudu, uvijte u krpu dok su tople. To je to, pogačice gotove, možete ih zamrznuti dok su sveže, biće jako fine i kada odledite.

Нема коментара:

Постави коментар