четвртак, 11. јануар 2018.

Kolačići



Obožavam ove kolačiće koji se praktično prave u jednoj posudi. Ponekad preterujem sa kombinacijom pomorandžae i čokolade, ali mislim da mi nikad neće dosaditi.

Potrebno:
-1 pomorandža
-3 kašike maslinovog ulja ( može i neko drugo)
-2 kašike džema od kajsije
-200 ml mineralne vode
-4 kašike mlevenog lana
-6 kašika suvih pšeničnih klica
-4 kašike speltinog brašna
-1 kašika čia semena
-1/2 šolje seckane crne čokolade
-1/2 kašičice praška za pecivo
-1/2 kašičice sode bikarbone

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U blenderu prvo sameljite pomorandžu, celu sa korom uz dodatak džema, jer se tako najbolje sjedini. U posudi pomešajte sve tečne sastojke, pa dodate lan i čia seme. Sačekajte malo da nabubri pa onda ostatak sastojaka. Zamesite masu pa onda formirajte male kolačiće na pek papirom obložen pleh. Od ove količine dobijate jedan veći pleh. Peku se dok ne porumene i malo nadođu. Fini i topli i hladni, a mogu da stoje par dana.


Нема коментара:

Постави коментар