недеља, 07. јануар 2018.

Praznična pogača


Evo recepta za pogaču, sa malo drugačijim sastojcima. To je zapravo jedan sastojak, koji je meni lično čudan. Nalazila sam recepte sa limunovim sokom, ali nisam se usudila da probam. Ovaj recept je inspirisan jednim od Bobe sa bloga Bobinehronocarolije.blogspot.rs. Odlučila sam da to ovaj put bude pogača, ali mogu biti i male, kao pogačice za burgere.

Potrebno :
-8 kašika heljdinog brašna
-8 kašika ražanog brašna
-sok od celog limuna
-1 kašičica sode bikarbone
-1 kesica praška za pecivo
-2 šolje mineralne vode
-2 kašike maslinovog ulja
-prstohvat soli
-semenke za posipanje po želji

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U većoj posudi pomešajte oba brašna, limunov sok, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, ulje pa zakuvati sa mineralnom vodom. Rasporedite u pek papirom obložen pleh. Moj je bio otprilike prečnika 25cm. Možete posuti semenkama po želji.  Peče se dok ne porumeni, malo će da napukne i nadođe. Kada se prohladi odvojite pek papir. Može se jesti toplo ali bolje kada se ohladi jer se lepše seče

Нема коментара:

Постави коментар