субота, 24. фебруар 2018.

Ječmene kuglice



Prosto obožavam zdravu hranu zbog toga što mogu da žvaćem sve te divne ukuse. Pogotovu kada je reč o integralnim žitaricama koje kuvam, za doručak, slatkiše i slično. U nastavku je recept za sjajne kuglice koje će vas oduševiti brzinom pripreme.

Potrebno:
-1 šolja kuvanog ječma
-6 svežih urmi (poželjno je da budu sveže)
-3 kašike mlevenog lanenog semena
-4 kašike kokosovog brašna
-2 kašike rogača
-1 kašika kokosovog ulja ( poželjno je, ako baš nemate onda može kikiriki puter ili nešto slično što će stegnuti masu)

Nisam sigurna za količinu suvog ječma koju je potrebno imati u startu, znam samo da sam iskoristila šolju kuvanog. Mada pretpostavljam da je to otprilike pola šolje. To potopite uveče, ujutru ocedite vodu i kuvate oko 30 minuta. Kada se prohladi ocedite potrebnu količinu i sameljite u multipraktiku sa urmama, lanenim semenom i uljem. Onda prebacite u posudu i dodajte ostatak sastojaka, treba da dobijete masu koja može da bude oblikovana u kuglice. Umesto ove količine kokosa možete staviti na primer pola kokos pola mleveni orah ili badem, samo je bitno da imate tu količinu suvih sastojaka. Videćete već, ne možete da pogrešite, samo polako sa dodavanjem sastojaka jer lan upija tečnost  i može da nabubri pa da se sve stegne više nego što treba. Od ove količine dobijate 15 većih kuglica.


Нема коментара:

Постави коментар