четвртак, 08. март 2018.

Bogato sočivo



Kao što naziv kaže ovaj obrok je zaista bogat, pun finih sastojaka koji će vam dati sve potrebno, a  neće vas opteretiti . Daću vam neke predloge sastojaka, ali vi uvek možete dodati još nešto ili neki isključiti. Količina sastojaka je otprilike za dve osobe, a možete ga jesti i naredni dan ili poneti u lunch box-u.

Potrebno:
-6 kašika suvog zelenog sočiva
-2 manje šaragrape
-šaka seckanog korena celera
-1/3 šolje kukuruza šećerca
-1 crvena paprika
-1 šolja paradajz soka
-1 ½ šolje seckanih šampinjona na listiće
-so, biber, kari, kumin
-2 kašike hladno ceđenog ulja

Sočivo je najbolje da prenoći u vodi pa da ujutru kuvate oko 15ak minuta. Sipajte šampinjone, šargarepu seckanu na kolutiće i celer da se dinsta na vrlo malo vode u dubljem nelepljivom tiganju. Potrebno je da malo odmekne, zatim dodate papriku seckanu na sitne kockice i šećerac pa nastavite da mešate povremeno uz dodatak soli i začina. Ovo nije potrebno potpuno da se obradi termički, samo delimično. Već možete da uključite rernu da se greje na otprilike 180-200 stepeni. U tiganj sa sastojcima dodate oceđeno sočivo, paradajz sok i ulje pa prebacite u neku  vatrostalnu posudu ili bilo šta što može u rernu. Potrebno je da se zapeče dok ne ispari višak tečnosti, pa ako vam se učini da u početku ima premalo tečnosti uvek možete dodati još paradajz soka, ja sam meru za njega dala otpilike, ona zavisi od količine svih naminica. Uglavnom, treba da izgleda kao na fotografijama kada bude gotovo, pa partite to. Uz ovo će vam biti dovoljna samo salata, na primer zelena imate kompletan ručak koji će vas verujte mi zasititi.







Нема коментара:

Постави коментар