понедељак, 12. март 2018.

Heljdine pločice



Hrskave, aromatične, pune semenki i raznih zdravih sastojaka. Vrlo lako se prave, a još brže pojedu. Idealne za doručak ili neku užinu u prvom delu dana. Kada ih probate sigurno ćete planirati drugu turu, kombinaciju sa drugim semenkama i tako u krug.

Potrebno:
-2 kašike speltinog brašna
-4 kašike heljdinog brašna
-1/2 kašičice sode bikarbone
-2 prstohvata soli
-2 kašike hladno ceđenog ulja
-oko 100ml mineralne vode
-semenke po želji ( kim, susam, lan, suncokret)

Najpre uključite rernu da se greje a 180-200 stepeni. Za to vreme pomešajte sve sastojke osim vode u posudi. Pa onda polako dodati vodu, dok ne dobijete masu koja je blago lepljiva, ali ne brinite iako se bude lepilo za prste bićete u mogućnosti da je razvijete. Upravo zbog toga što se ona oklagijom tanji između dva pak papira. Debljina testa ne treba da bude deblja od 2mm, dakle što tanje. Od ove količine dobijate jednu turu za srednji pleh. Skinite gornji pek papir, isecite željeni oblik ( trake, kvadrati, trouglovi) i pravac rerna. Peče se dok ne dobijete hrskave pločice. Sačekajte da se prohladi pa onda jedite jer ćete mnogo bolje osetiti ukus semenki.


2 коментара:

  1. Анониман12. март 2018. 17:06

    Koliko si ih dugo pekla?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, videćete lako, čim se stegnu i porumene. Treba da izgledaju baš kao na fotografijama. Iskreno nisam pratila, to nekako uvek zaboravim. :) Uglavnom nije dugo, jer su vrlo tanke.

      Избриши