понедељак, 05. март 2018.

Kalup pogačice


Kada nemam vremena ili zaboravim da ispečem neki zdravi hleb ovo je idealna opcija jer je gotovo za 15minuta. Naravno, biće vam potreban neki pekač za sendviče, ja imam neki stari još odavno kada se nisam zdravo hranila, ali eto poslužiće sad odlično. Nisam sigurna da bi ovo moglo u pekaču za galete, ali možete da probate. Od ove količine sastojaka dobijate 3 pogačice.

Potrebno:
-2 kašike speltinog brašna
-2 kašike heljdinog brašna
-2 kašike suvih pšeničnih klica ( poželjno, ne znam šta bi moglo da zameni njih)
-1/3 kašičice sode bikarbone
-prstohvat soli
-1 srednja kašika ulja ( maslinovo, suncokretovo ili bilo koje drugo hladno ceđeno)
-prstohvat kima
-oko 180 ml minaralne vode

Uključite aparat da se greje, a vi u posudu samo pomešajte sve sastojke. Vodu ostavite za kraj pa polako dodajte, treba da bude masa slična onoj za mafine, malo rastegljiva zbog heljdinog brašna. Napunite proctor za sendviče i pecite. Najpre 10 minuta bez otvaranja, onda možete da ih okrenete pa malo i sa druge strane (ja uvek imam utisak da je donji grejač jači, pa ih zbog toga okrenem). Sačekajte da se prohlade i jedite sa sebi omiljenim namazom i dodatkom. Ovde je bio avocado umućen sa limunovim sokom i soli ( na jedan  veliki avocado otprilike sok od pola manjeg limuna), uz dodatak sveže cvekle i kuvanih jaja.





2 коментара:

  1. Анониман12. март 2018. 17:02

    Za nas ne vične kuvarice, koliko si dugo pekla ?

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман12. март 2018. 17:04

    Greška, komentar je trebao da bude za pločice od heljdinog i speltinog brašna ... Sorry .

    ОдговориИзбриши