среда, 18. април 2018.

Bela pita


Možda sam sada stvarno preterala sa kombinacijom sastojaka u ovoj piti. Ali preporučujem da je probate jer je sjajna, pogotovu kada prenoći i ohladi se. Količina sastojaka je za manju pitu, prečnika otprilike 25ak cm, preporučujem da je pečete u manjem plehu kako bi bila deblja.

Potrebno:
-3 šolje svežeg mlevenog karfiola
-3 jaja
-6 kašika kokosovog brašna ( ne znam kako bi bilo da se meša kokosov protein)
-1/3 kašičice praška za pecivo
-susam za posipanje
-so

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Karfiol sameljite u multipraktiku ili secku na veličinu pirinča, biće vam potrebno tri šolje za ovu pitu. U posudi pomešajte mleven karfiol, jaja pa umutite viljuškom sve. Na kraju samo dodate prašak za pecivo, so i kokokosovo brašno. Sve sjedinite i sipajte u manji pleh obložen pek papirom. Odozgo pospite sa susamom i pravac rerna. Malo će da nadođe, a kada dobije lepu zlatnu boju gotovo je, videćete već, ne možete mnogo da pogrešite. Preporučujem da sačekate da se ohladi pa tek onda sečete. Meni je stajala tri dana u frižideru i bila je sasvim okej da se jede.


Нема коментара:

Постави коментар