субота, 28. април 2018.

Fake cheese cake




Palenta može biti u slatkoj verziji, s obzirom da je neutralnog ukusa možemo je kombinovati na razne načine. Evo ideje za jedan sjajan dezert koji može biti čak i fin obrok, doručak ili večera. Količina sastojaka je za jednu porciju, pravila sam u maloj posudi otprilike prečnika10cm.

Potrebno:
-3 kašike palente ( poželjno, ne znam kako bi bilo sa žutim kukuruznim brašnom)
-2 kašike kokosovog brašna
-1 kašika kokosovog proteina ( nije neophodno)
-1 kašika meda (može i ječmeni slad, sirup od urmi, ili neki drugi zaslađivač koji koristite)
-1 kašika seckanih badema ili lešnika
-1/4 šolje višanja ( mogu i banane, maline, jagode)
-1 kašičica kakaoa ( može i rogač)

Najpre stavite kokosovo brašno i kokosov protein sa 200ml vode da se kuva, čim krene da ključa dodajte palentu i mešajte dok se ne skuva, pred kraj dodajte med (ili nešto drugo od navedenih zaslađivača kao zamenu). Takođe možete dodati i malkice kokosovog ulja ili putera, ja nisam imala ali msm da bi pojačalo aromu kokosa dodatno. Polovinu možete kombinovati sa kakaom koji samo dodate u kuvanu masu, ili u sve umešajte, to zavisi od vašeg ukusa. Ja sam pola pola, pa tako sipala u malu posudu koju sam prethodno prelila vodom kako se ne bi zalepilo. Između ova dva „fila“ sam stavila seckane bademe. Naravno vi možete jesti direktno iz posude, ali ja sam htela da ga izvrnem kao neki dezert, da liči na cheese cake.  Ostavite da se ohladi pre jela. Odozgo stavite voće( pre ili posle hlađenja, kako god vam odgovara)  koje imate i ukoliko želite dodatno prelijete sa mešavinom kakaoa i meda. Pretpostavljam da se ovo može praviti i veće pa seći na komade kao kolač, eventualno da dodate jednu do dve kašike palente više kako bi bilo još čvršće.




Нема коментара:

Постави коментар