четвртак, 19. април 2018.

Fake potato


Svima je opšte poznato da meso i krompir nije dobra kombinacija, često se srećete sa savetima da ne spajate proteine i ugljene hidrate. Neko nema problema sa tom kombinacijom, a nekome opet ne prija i ima problem sa varenjem. Meni je ta kombinacija malo teška, uglavnom mi treba neka baš sveža salata uz to ili neki lagani sos kako bih mogla da jedem, ali naravno desi se da jedem i smatram da je to u redu dok god ne preterujemo. Upravo zbog toga sam rešila da vam dam neko rešenje, možda nije savršeno, ali obavezno probajte uz ovako pripremljeno meso svaki dodatak će biti dobar.

Potrebno:
-1 filet svinjskog mesa 
-komad bundeve veličine šolje
-oko 100ml paradajz soka
-1 kašika maslinovog ulja
-so, biber, origano...
-nekoliko listova zelena salate

Filet mesa treba biti tanji maksimalno 1cm kako se ne bi predugo pekao. Prvo ga par sati pre pečenja usolite i dodajte biber, malo žalfije i ruzmarin. Ugrejte dobro grill tiganj pa položite filet, začinsko bilje možete da skinete kako ne bi gorelo, dovoljo je što je stajalo pre pečenja. Za to vreme isecite na komade ( otprilike dužine i debljine prsta) bundevu pa ubacite u mešavinu paradajz soka, začina ( herbalni su najbolji ovde), ulja i soli. Kada dobro umešate prebacite na pek papirom obložen pleh ( treba da izgleda kao na fotografiji ispod).


Pleh pravac u rernu koja treba biti zagrejana na 200 stepeni. Bockajte komade u toku pečenja da proverite da li su gotovi, neće trebati puno jer su tanko sečeni. Kada je filet gotov ostavite ga malo pa tek pred serviranje seći. Na kraju kada je sve  poređajte na tanjir uz zelenu salatu. Možete gotovo povrće i meso ređati na ražnjić, čisto dekoracije radi ( kao što možete videti na fotografiji ispod). To je to ručak gotov, a može biti i za lunch box, kako vam volja.


Нема коментара:

Постави коментар