уторак, 10. април 2018.

Heljdina granola


Postoje razne vrste granole, ja ću vam u nastavku napisati svoju koju sam skoro smislila. Možda neko od vas pravi na sličan način,  ova verzija može da se menja, sve dok odnos sastojaka ostaje sličan kako bi dobili hrskavu granolu. Od ove količine dobijate manju teglicu, otprilike 200ml granole.

Potrebno:
-5 svežih urmi
-4 kašike sirovog ljuštenog zna heljde
-1 kašika lanenog semena
-1 kašika sirove golice
-1 kašika kokosa
-1 kašika kokosovog ulja
-1 kašika sirovog suncokreta
-2 kašike seckanih sirovih badema
-1 kašika rogača
-1 kašika seckanog suvog grožđa


Najpre ostavite heljdu u puno vode da nabubri, bar četiri sata. Nakon tog vremena ocedite zrno, i odložite na stranu. Zatim urme sameljite sa 4 kašike vode pa spojite sa heljdom i dodajte ostale sastojke. 
Dobro izmešajte, treba da vam izgleda kao na fotografiji iznad, pa rasporedite na pek papirom obložen pleh u vrlo tankom sloju. Na fotografiji ispod možete videti kako treba da izgleda. 


Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni. Ukupno se peče oko 1 h, ali pred kraj smanjite rernu na 120 stepeni. Mešajte u toku pečenja, da biste dobili rastresitu i hrskavu granolu na kraju kao što vidite na fotografiji ispod.
Ostavite da se dobro prohladi pa spakujte u staklenu teglu i odložite do upotrebe. Može se posipati preko jutarnjih kaša, ako jedete mlečne proizvode, na primer uz jogurt ili neko mleko.
Нема коментара:

Постави коментар