петак, 20. април 2018.

Šampioni


Jedan jednostavan recept koji većina bar jednom isproba. Baza su pečeni šampinjoni, a punjenje zavisi od vaše kreativnosti. Uglavnom to bude pirinač, sir i slično, ali ja sam se odlučila za nešto vrlo jednostavno. Količina sastojaka zavisi od toga koliko vam je potrebno komada.

Potrebno:
-šampinjoni ( veći )
-crni luk ili praziluk
-badem
-peršun
-so, biber, kari kumin
-po želji malo hladno ceđenog ulja

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Šampinjone očistite, kapice odvojite na pek papirom obložen pleh i ubacite da se peku. Drškice iseckajte sitno pa propržite seckanim lukom. Ovde vam nije potrebno ulje, njega dodajte tek pred kraj uz začine, seckani peršun i seckani badem. Kada ovo bude gotovo biće i šampinjoni, pa ostaje smo da ih napunite. Možete dodati i rendanu šargarepu, bundevu, seckani orah, pečeni susam u ovaj fil, ideja je dosta.

Нема коментара:

Постави коментар