четвртак, 10. мај 2018.

Cimet rolnice


Često me strani food blogovi inspirišu, mada tu su često sastojci koji kod nas ne mogu da se nađu ili su skupi. Sve to dovodi do toga da moram transformisati recepte, pa više i ne liče na onaj koji je bio inspiracija, ali to je poenta kuvanja prilagođavanje, pravljenje neke svoje kombinacije. Igranje sa sastojcima koje imate i uvek se iznanadite kada nešto novo kreirate, kod mene je to bar slučaj. U nastavku je recept za kolač koji se ne peče, idealno za pripremu unapred I za ove topple dane kada vam se ne uključuje ništa osim blendera.

Potrebno:
-4 kašike bilo kojih mlevenih pahuljica (ovde ovsene, samlevene u jakom blenderu)
-5-6 svežih urmi
-4 kašike mlevenog lanenog semena
-1 pomorandža
-1 kašika džema(bilo koji ovde od kajsije)
-1 kašičica cimeta
-2-3 kašike mlevenih oraha

Najpre ostavite urme u vodi da malo odmeknu, bar pola sata. Nakon tog vremena ih očistite i prebacite u blender sa 3 kašike soka od pomoradže. Kada dobijete tečnu masu dodajte mlevene pahuljice Iilaneno seme. Dobro ovo povežite dok ne dobijete masu koja može da se oblikuje( na fotografiji možete videti kako treba da izgleda. Zatim pripremite fil dok “testo” malo odstoji, tako što ćete pomešati kašiku džema sa kašičicom cimeta, 2 kašike mlevenog oraha, kašikom soka od pomorandže i rendanom korom od iste. Meni je bio baš gust džem, ako je vama ređi možda vam i neće biti potrebna cela kašika soka, bitna je kora da da aromu. Možete naravno umesto oraha staviti mleveni badem, dodati malo rogača, samo pazite da vam ne bude previše gusta ova masa, već kao neki filić. Pripremite dva pek papira ili celofana( malo veća, dimenzija otprilike 30x20cm) pa između rastanjite oklagijom masu kao što vidite na fotografiji. Treba da dobijete otprilike koru dimenzija 21x13cm, pa na nju rasporedite fil, ali ne skroz uz ivice, ostavite bar cm, kako ne bi cureo fil dok savijate rolat. 
Ovaj deo je lagan skroz, kao što vidite na fotkama samo polako previjete krajeve ka unutra i povlačenjem folije rolate, kao suši. 
Kada bude gotovo umotajte u foliju i odložite u frižider ili zamrzivač da se stegne pre sečenja. To je to vaše rolnice su gotove, prilično jednostavno, zdravo, prava energetska bomba!

Нема коментара:

Постави коментар