петак, 04. мај 2018.

Fake icecream


Vrlo je jednostavan sladoled ali ipak sam rešila da mu posvetim tekst jer imam dosta ideja za dodatne kombinacije pa je lakše ovde da vam pišem. Daću vam količine za otprilike dve porcije pa vi vidite koliko ćete da pravite.

Potrebno:
- 1 veća dobro zrela banana
-1/2 šolje vode
-1 kašika kokosovog proteina ( poželjno, ne znam kako bi bilo da se menja sa kokosovim brašnom)
-2 kašike seckanog kokosovog oraha
-1 kašika kikiriki putera ( može i nek drugi, na primer od lešnika ili badema)
-3 sveže urme

Najpre pomešajte vodu i kokosov orah, umutite (jak blender ili štapni mikser oko 600w) dobro da dobijete praktično mleko, zatim dodajte ostale sastojke i sjedinite masu. Sa vodom i bananom podešavate strukturu. Možete na primer i dve banane na pola šolje vode, to je sve na vama. Ne preterujte samo sa vodom u startu, jer lako možete da je dodate. Nisam probala bez vode jer mi je ona potrebna za pravljenje ovog mleka na početku, možda možete da koristite i kupljeno kokosovo mleko (ili neko drugo biljno) umesto ovog prvog miksa vode i kokosovog oraha.

Dalje u sladoled možete dodavati kakao (1 kašičica na ovu količinu osnovne mase), rogač (1 kašičica na ovu količinu sastojaka), aromu vanile ili ruma (po par kapi na ovu količinu sastojaka). Možete dodati rendanu crnu čokoladu, seckani badem ili neko drugo orašasto voće. Ako nemate urme probajte sa medom ili sirupom od urmi. Sipajte u posudu i pravac zamrzivač. Kada želite da jedete ostavite malo da opusti pa onda polako secite ili vadite kašikom. Nemojte očekivati sladoled koji je identičan onom kupljnom, ali ukus je fantastičan. Meni lično jako lep kada u osnovnu bazu dodate kakao.


Нема коментара:

Постави коментар