петак, 08. јун 2018.

Kakao pogačice


Htela sam da ovo bude nešto blago slatkasto kako bih mogla da jedem za doručak, mada vi možete i za užinu ukoliko vam tako odgovara. Količina sastojaka je za neki srednji pleh, ali da ne dužim idemo na recept.

Potrebno :
-2 jaja
-2 kašike džema od jagoda (pretpostavljam da može i neki drugi  ili med, dakle šta god slatko)
-4 kašike pahuljica (nebitno koje)
-4 kašike mlevenog lanenog semena
-2 kašike rogača (možda je bolje ne menjati sa kakaom jer već ide u masu pa će biti previše jako i suvo, bolje sa npr mlevenim orašastim plodovima, suvim pšeničnim klicama, eventualno kokosom)
-1 ravna kašika kakaoa
-2 prstohvata praška za pecivo (ne znam kako bi bilo da koristite sodu bikarbonu, ona ume da promeni ukus)
-po želji neke semenke suncokreta, golica, seckani badem, seckanu crnu čokoladu, lešnik, suvo voće

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U posudi umutite prvo belanca dobro,  dodate džem ili šta već koristite kao zamenu, opet sjedinite pa tek onda žumanca  Kada ste to sve završili ostaje samo da sipate suve sastojke polako(pahljuce možete da sameljete malo, ali ne skroz u prah, čisto da se izlome), a onda ih umešajte spatulom  Treba da dobijete neku kao malo penastu masu nista previše gusto. Zatim na pek papirom obložen pleh formirate male kolačiće  kao pogačice. Veličinu odredite sami,  moja je bila kao neki kolačić. Peku se oko 15ak minuta, videćete brzo su gotovi. Mogu se jesti sa kikiriki puterom, uz kafu čaj ili šta god volite. Nisu previše slatki, pa tamn fino zasite.

Нема коментара:

Постави коментар