уторак, 22. мај 2018.

Red sosić


Kada dobijete domaće namirnice gledate da ih ubacite u sve živo čak i negde gde su nepotrebne. Tako ja ovde, napravila sam neku čudnu kombinaciju koja mi se na kraju baš dopala, sos sa tikvicama i orasima. U nastavku vam pišem količinu sastojaka za otprilike neku jaču porciju.

Potrebno:
-1 malecka tikvica
-1 mala šargarepa
-oko 150ml paradajz soka 
-1 mladi crni luk ili par cm praziluka
-kari, kumin
-so
-1 kašičica hladno ceđenog ulja
-2 kašike seckanih oraha
-testenina ili palenta (ja sam koristila taljatele, ali sam jela i sa palentom isto je cool) 

Vrlo je jednostavno, samo pratite korake. Najpre izrendajte šargarepu na krupno rende, tikvicu iseckajte na sitne kocke, a mladi luk na sitne kolutove. Sve u tiganj uz malo ulja i trunku vode čisto da ne gori. Možete i da poklopite da se brže ukuva. Čim opusti otvorite i ostaviti da višak tečnosti ispari, zatim dodati paradajz sok, isključite ringlu, posolite, dodati začine i orahe koje možete samo da zgnječite u ruci što sitnije kako bi pustili ulje. Testeninu skuvate standardno, ovde je bila taljatela sa dodatkom spanaća, a vi možete običnu, nudle ili običnu palentu.





Нема коментара:

Постави коментар