уторак, 15. мај 2018.

Zrno mafin



U nedostatku brašna probala sam da napravim mafine od svih zrna koja sam u datom momentu imala. Počela sam od kinoe, preko pirinča pa do heljde. Ostanite sa mnom do kraja da vidite koliko su bogati ovi mafini.

Potrebno:
-9 kašika palente ( poželjno)
-2 kašike ljuštenog zrna heljde
-2 kašike kinoe
-2 kašike integralnog pirinča
-1/2 kašičice praška za pecivo
-1/2 kašičice sode bikarbone
-malo soli
-oko 400ml mineralne vode
-6 kašika mlevenog lanenog semena
-5 kašika hladno ceđenog ulja

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. U nekom mlinu ili jakom blenderu sameljite sva tri zrna u brašno.Pretpostavljam da bi ovde moglo da se koristi već kupljeno brašno od pomenutog zrnevlja, ali ja sam eto ovako pošto nisam imala brašno. Laneno seme pomešajte sa 200ml vode i ostaviti da nabubri. Malo kasnije dodajte svo samleveno brašno, palentu, ulje, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i ako želite neke semenke još pa zamesitie sa ostalih 200ml vode. Sačekajte malo još da sve nabubri i zgusne se blago pa onda prebacite u modlice za mafine. Najbolje je da koristite one silikonske kako ne bi podmazivali i koristili papirne korpice. Ova količina mase je za 12 regularnih mafina. Peku se dok god ne porumene i nadođu, nekih 35 minuta.



Нема коментара:

Постави коментар