понедељак, 04. јун 2018.

Belačinke



Bele palačinke sa koksovim brašnom, verujem da i vi pravite nešto slično. Pošto odavno nisam pisala nikakav recept za palačinke reših da smislim nešto što je brzo, lagano i jednostavno, a  ništa  bolje od palačinaca za doručak, zar ne? Ove su onako neutralne, blago se oseća aroma vanile.

Potrebno:
-1 jaje
-4 kašike kokosovog brašna ( koristila sam obično, ne protein, možda bi njega u ovom slučaju trebalo manje jer baš zgusne masu)
-2 ravnije kašike integralnog brašna ( ražano, ječmeno, ovseno, pšenično, speltino,nisam sigurna da bi bilo ok sa heljdinim, bile bi tamne i možda bi ukus bio drugačiji)
-na vrh kašićice praška za pecivo ( bolje nego soda, ona nekako promeni ukus )
-par kapi arome vanile
-6 badema
-1/2 kašičice kokosovog ulja ( nije neophodno)

Na ringlu stavite suv tiganj da se greje, ja sam koristila običan teflonski. Pa se bacite na mućkanje mase koja je brzinska. U blender stavite 50 ml obične vode, bademe, malo sameljete kao mleko da dobijete, pa onda dodate jaje i opet malo miksate ( možda ovo može i sve odjednom, ali ja vam opet pišem kako sam ja). Zatim u to prebacite u neku posudu pa dodate oba brašna, prašak za pecivo, aromu vanile i otopljeno ulje. Ostaje samo da lagano sjedinite masu kašikom i to je to, a ova količina je za 4 palačinke, onako manje. Pošto se tiganj zagrejao, stavite par kapi ulj na njega pa  jednu dobru kašiku mase stavite ( ja pržim jednu po jednu pala;inku). Ako vam je mnogo jaka ringla smanjite, nije fora da vam izgore, a ostanu "živkaste" unutra. Samo polako sa jedne strane, kada se zapeče okrenete drugu, ja nisam podmazivala kasnije, bilo je dovoljno jednom na početku, vi pratite ako baš lepi dodajte još koju kap. Sa ostatkom mase isti postupak. ostavite ih  da se prohlade. Ovde sam ih kombinovala sa sirovim džemićem od jagoda koji sam napravila tako sto sam u blenderu samlela malo jagoda, jednu svežu urmu i malkice čia semena. Ovaj fil dosta ljudi koristi, ništa spektakularno, ali eto da vas podsetim i dam vam predlog. Možete ih preliti sa miksom banane i kakaoa, sa malo arome vanile. Još opcija je da pomešate med i kakao, urme sa malo vode plus kakao pa u blender, sa kikirki puterom, ili nekom vašom omiljnom kombinacijom.


Нема коментара:

Постави коментар