среда, 27. јун 2018.

Čoko banana mafin



Rešila sam da napravim jedan skroz jednostavan mafin, onako jednu finu bazu koji vi možete obogatiti, nešto zameniti i dobiti svoj omiljeni mafin. Kombinacija banana i crna čokolada je svakako odlična pa sam zbog toga nju izabrala ovaj put. Ako tu dodamo izbor finih brašna i ostalih sastojaka recept bude pun pogodak.

Potrebno:
-2 dobro zrele banane
-2 jaja
-5-6 kašika bilo kojih pahuljica (cele, ne treba da meljete) 
-5-6 kašika speltinog brašna ( ako baš nemate onda neko od integralnih: ječmeno, ražano, ovseno, pšenično)
-1/2 kašičice prašaka za pecivo (pretpostavljam da može i soda bikarbona)
-2 kašike otopljenog kokosovog ulja ( ako baš nemate onda neko drugo koje inače koristite, ali ovo mu daje posebnu aromu)
-aroma vanile
-seckana crna čokolada, količina po želji

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U posudi mikserom umutite cela jaja, pa dodajte kolutiće banane, otopljeno ulje i aromu. Kada to povežete ide ostatak sastojka ( brašno i pahuljice sam napisala 5-6 jer možete da birate da vam budu mekši ili malo tvrđi mafini, odredite sami, a i često ne bude ista banana ili jaja pa eto čisto i zbog toga) i fino promešajte spatulom, dok ne dobijete jednaku masu. Ovo može da stane par minuta, da pahuljice malo popuste. Pripremite modle za mafine od silikona, ova količina je za otprilike 6 velikih mafina ( ili ih rasporediti na malo manjih 8). To je to kada sve fino napunite ide u rernu nekih 30ak minuta, pratite. Ostavite da se prohlade pa polako odvojite od modlica. Meni su uvek lepši ujutru, pa ih zbog toga pravim uveče. Vi možete dodati i neko suvo voće u njih, neko sveže kao što je bobičasto, seckane orašaste plodove...


Нема коментара:

Постави коментар