недеља, 03. јун 2018.

Limun kuglice


Na zahtev dragih ljudi sa društvenih mreža evo jedan kolač sa limunom. Ništa spektakularno, ali svakako novi ukus na mom blogu, mislim da zaista nemam ništa sa limunom. Pored svega kolač se ne peče pa je idealno za ove tople dane kada svi bežimo od šporeta. Ja sam od ove količine dobra 12 komada, naravno to zavisi i od veličine kuglica koje pravite. 

Potrebno:
-5 svežih urmi (zamena za urme jedino suvo grožđe, otprilike 1/2 šolje nisam probala ali mi zvuči kao ok opcija, što se tiče meda ne znam kako bi on sve ovo povezao  ali ako probate javite utiske) 
-1 kašičica čia semena
-1 kašičica rendane kore limuna
-6 kašika kokosovog brašna (može i kombinacija proteina i brašna)
-1 kašika sirovog badema (desetak komada)
-2 kašike sirovog suncokreta
-2 kašike kokosovog ulja (poželjno)
-par kapi arome vanile 

Najpre potopite na bar sat vremena čia seme i očišćene urme u 100ml obične vode. Semenke suncokreta i badem sameljite skroz sitno. Možete koristiti i samo badem ili samo suncokret. Ne znam za druge zamene nekako mi lešnik i orah ovde ne idu u kombinaciju jer je limun osvežavajući pa mi je badem nekako najneutralniji ukus koji fino ide uz njega. Pošto su čia semenke i urme odležale svoje, sameljite u blenderu sa sve vodom u kojoj su bile. Dobijate od toga kašu u koju dodajete, prvo otopljeno kokosovo ulje ( nisam sigurna da bi moglo bez njega da se stegne kasnije dobro, ali svakako možete nekada probati i tako) samlevene semenke i bademe, aromu vanile, koru limuna i oko 6 kašika kokosa. Idete malo po malo kokosovo brašno, dok ne podestite gustinu koju želite ( meni je bilo 6 kašika, sad vi vidite kako vama odgovara). Takođe možete kombinovati na primer 3 kašike kokosovog brašna i 3 kašike kokosovog proteina (nisam probala ali pretpostavljam da bi bilo dobro). Što se tiče limunovu kore samo da naglasim, možete takođe po ukusu, ja sam natrpala dosta jer mi se ovo baš svidelo kao kombinacija  To je to sve sjednitite, formirajte kuglice i uvaljajte u kokosovo brašno, mlevene bademe, rendanu koru limuna ili već nešto četvrto. Ostavite malo da se stenu u frižideru pre jela  a i da limun pusti aromu. Mene je ovaj slatkiš oduševio jer nije mnogo slatko  osvežava i ne peče se što je sjajno. Može da stoj par dana u frižideru  to je neka pretpostavka jer nema brzo kvarljivih sastojaka.


Нема коментара:

Постави коментар