среда, 06. јун 2018.

Pizza mafini




Svi volimo te sjajne pizza ukuse! Ovaj put u malo drugačijem obliku, sjajno za doručak ili bilo koji obrok u prvom delu dana. Bogati su ugljenim hidratima, pa će vam dati dovoljno energije za početak dana.  Kada vidite koliko se brzo prave tek ćete ih obožavati jer vam za pripremu ovih zalogaja nije potrebno ništa od komplikovanih kuhinjskih aparata.

Potrebno:
-3 kašike integralnog ražanog brašna ( može i integralno pšenično, ječmeno, ovseno ili speltino brašno)
-6 kašika kukuruznog brašna ( poželjno, belo ili žuto  nije bitno)
-5 kašika paradajz soka
-5-6 većih listova slanine
-3-4 kisela krastavca
-1/2 kašičice sode bikarbone
-prstohvat soli
-1/2 kašičice origana
-semenke za posipanje (lan, susam)
-1 šolja mineralne vode

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Za to vreme u posudi pomešajte sve suve sastojke, zatim dodajte što sitnije seckanu slaninu i krastavčiće, kečap, pa onda polako mineralnu vodu polako, malo po malo dok ne dobijete masu kao za projice, mafine. Ukoliko ne baš ne volite paradajz sok možete ga isključiti pa dodati malko više vode, pratite samo sve polako radite. Još jedna opcija je da stavite ajvar umesto paradjz soka, na primer 3-4 kašike. Pripremite silikonske modle za mafine(za 12 komada) pa rasporedite masu, pospite semenkama i direktno u rernu. Peku se dok god ne dobiju finu boju, sigurno 35 minuta. Kada se ispeku malo sačekajte pa odvojite od modle i ostavite da se hlade, mnogo su lepše kada su hladne jer se ukus  slaninice tada bolje oseti. Mogu stajati par dana, a još jedna od opcija je da ih zaledite dok su sveži pa tako imate rezervu za doručak.


Нема коментара:

Постави коментар