петак, 29. јун 2018.

Projica



Kakva je to proja bila, juče sam je pojela celu, malo po malo ode za dan. Nisam očekivala da će me ovoliko oduševiti. Brzo se pravi i količina je taman za početak da vidite da li vam se dopada.


Potrebno:

-6 kašika belog kukuruznog brašna(poželjno)
-2 kašike speltinog brašna( takođe poželjno)
-1/2 kašičice sode bikarbone
-3 kašike ulja koje inače koristite za pečenje
-so po ukusu, plus semenke za posipanje
-1 šolja kisele vode ( koristila sam šolju od 200ml)


Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Zatim u posudi pomešajte suve sastojke osim vode, a onda i vodu polako. Kada se zagreje sipajte u pleh obložen pek papirom masu (moj je bio okrugli, prečnika 16cm,a vi birajte neki u kome će vam visina mase biti 2cm), pospite semenkama i direktno u rernu. Peče se oko 25-30 minuta, pratite, pred kraj možete da pojačate rernu na 220 da dobijete finu boju odozgo. Kada bude gotovo, sačekajte malo pa odlepite pek papir i ostavite da se prohladi. Meni je bila preukusna, jela sam je uz sve, lepa i blago topla i hladna.


Нема коментара:

Постави коментар