понедељак, 11. јун 2018.

Zlatne lepinjicePosle Kokos pogačica koje su prošle odlično ide još jedan recept koji je isto tako jednostavan i divan za doručak ili večeru. Lepinjice sa pahuljicama i susamom. Ovo je bila probna količina, pa sam dobila četiri komada od ovih sastojaka.

Potrebno:
-3 dobre kašike ovsenih pahuljice (može bilo koje druge)
-1 kašika sirovog semena susama ( možda ne bi bilo loše sa mlevenim suncokretom, samo pazite da nije pečen jer će ona biti malo slankasto, a što se tiče lana, hm pa ne znam probajte nego ja htela nešto malo bez lana , svuda ga trpam)
-2 jaja
-na vrh kašičice praška za pecivo ( nisam koristila sodu bikarbonu, pa ne znam kako bi bilo sa njom)
-po želji prstohvat soli( ja sam ih jela sa slatkim namazom pa ih nisam solila)

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Pahuljice zajedno sa susamom sameljete dobro , praktično kao brašno da bude i pomešate sa praškom za pecivo. Zatim dobro umutite belanca mikserom, ovo je jako bitno da iste imali finu strukturu pogačica. Onda dodajte žumanca pa nastavite ( ko želi da smanji žumanca samo neka vodi računa o odnosu suvih i vlažnih sastojaka, dakle ako izbaci neko žumance mora ga zameniti još jednim belancetom ili smanjili suve sastojke). To je to, samo polako sipajte suve sastojke i pomešajte kašikom ( nikako mikserom jer masa gubi volumen). Pek papirom obložite pleh i formirajte četiri "pogačice" tako da ima prostora između njih, bar 2 cm, malo ce vam možda bežati masa ali ne brinite sve će to da naraste malo u rerni, samo polako ne plašite se, to treba tako da bude. Prvo sam mislila da dodam još suvih sastojaka ali bilo bi previše suvo, pa sam shvatila da je ovo ok mera. Peku se oko 10-12 minuta zavisi od rerne, nema šanse da pogrešite, samo pred kraj pratite stanje u rerni. Kada budu gotove biće malo hrskave, a kada prenoće budu skroz mekane. Ja sam ih čuvala u frižideru, ipak imaju jaja, a i toplo je.Možete jesti uz slane i slatke namaze, čak praviti i sendviče sa njima.


Нема коментара:

Постави коментар