уторак, 12. јун 2018.

Zukin kolač




Ovo su kao neki brauni, zdraviji, letnji. Kolač je mekan i taman dovoljno sladak. Zanimljivo je što su bez brašna od žitarica i bez mlečnih proizvoda, verujem da to mnogima znači. Ovo je količina sastojaka za jednu manju porciju, bila je test ali ću ga sigurno opet praviti.

Potrebno:
-1 veća dobro zrela banana
-2 manja jaja
-3 kašike kokosovog proteina ( ako baš nemate onda stvaite sve kokosovo brašno, nisam probala ali kapiram da bi bilo ok, za one koji koriste druge proteine mogu možda i sa njima da probaju da zamene)
-3 kašike kokosovog brašna
-2 kašike kakaoa
-2/3 kašičice praška za pecivo
-1 šolja rendanih tikvica (možda malo da ih ocedite ako su vam mnogo vodene, ali ne previše, ja nisam cedila ali mi se učinilo da bi možda samo malkice moglo)
-aroma vanile

Najpre uključite rernu da se greje na 180 stepeni. U blenderu sameljite bananu i jaja, sve u paketu dok ne dobijete masu koja je baš onako fino glatka kao neki šejk ( ako baš nemate blender probajte da ispasirate viljuškom bananu pa onda spojite sa jajiima mikserom). Zatim dodajte rendane tikvice i sve ostale sastojke, dakle nikakva filozofija. Ja sam pravila baš malu meru pa sam pekla u nekom livenom tiganju prečnika otprilike 16cm. Ovde je bitno da obložite pek papirom ono u čemu pečete i ne preterujete sa debljinom kolača, moj je bio čini mi se negde oko 2cm. U masu možete dodati i malo kokosovog ulja, kašiku na primer ili kikiriki puter isto malo. Pored svega toga tu su i dodaci kao što je seckana crna čokolada, seckani badem, suvo voće, budite kreativni. Sve se peče oko 40ak minuta, ne otvarajte rernu u prvih 15min, neće izgoreti ne brinite. Kada se ispeče ostavite na rešetku da se ohladi, ovo je jako bitno jer će se kolač raspasti ako krenete odmah da ga sečete, dakle učimo se strpljenju. Najbolje je napraviti uveče za ujutru imate divan doručak.






Нема коментара:

Постави коментар