недеља, 15. јул 2018.

Projice sa tikvicama


Tople pogačice sa tikvicama, mirisno i divno pecivo, idealno za početak dana. Pišem vam recept otprilike, iskreno nisam očekivala da će biti ovako fine i da će izaći u javnost recept, ali nisam mogla da odlolim i da vam ne napišem.

Potrebno :
-1 srednja mlada tikvica (rendana, nije ceđena)
-4 mala jaja
-4 kašike kukuruznog belog brašna
-4 kašike pšeničnog brašna (može i integralno pšenično, ječmeno, ražano, ovseno ili speltino, ja nisam imala ništa od ovih jer sam bila kod babe u selu)
-1/3 kesice praška za pecivo
-par kriški domaćeg tvrdog sira (vi možete i neko drugi)
-2 kašike kisele vode
-po potrebi so i semenke za posipanje

U rendanu neoceđenu tikvicu sam dodala jaja, pa umutila sve viljuškom. Zatim sam dodala oba brašna, prašak za pecivo, malo soli (ide sir posle, pazite da ne preterate) i 2 kašike kisele vode. Kada sam to umešala dodala sam par kriški tvrdog domaćeg sira, onako prethodno dobro usitnjeno viljuškom. To je to, dobijete masu koju možete lepo da uzmete kašikom(ne treba da "leti" sa kašike i bude previše tečno) i punite korpice za mafine(silikonske sam koristila). Dobija se 12 komada od ove količine. Na kraju pospete susamom i rerna. Peče se dok ne dobije finu boju i naraste. Za tačno vreme, ne znam, nisam pratila, a i bio je šporet na drva. 

Нема коментара:

Постави коментар