недеља, 08. јул 2018.

Vanila koko



Kada pravim keksiće ne može da prođe bez vanile, pa tako i ovaj put, jer ona im daje poseban ukus. Malo sam pojačala kokos u ovom receptu jer sam želela da se i on istakne pored vanile, a naravno svi znamo koliko je to jedna sjajna kombinacija. Naravno tu je i čokolada, ovaj pun jedna jako fina sa pisaćima i bademom koju sam dobila, pa vam preporučujem da uzmete tako neku bogatiju jer će učiniti kolač još lepšim.

Potrebno:
-2 dobro zrele banane
-1 jaje
-6 kašika speltinog brašna ( poželjno, evenetualno neko integrelno: ječemeno, ražano, ovseno, pšenično)
-6 kašika kokosovog brašna
-2 kašike kokosovog proteina ( možete ga menjati za kokosovo brašno ako jošn neke opcije su da ga zamenite sa mlevenim bademima na primer)
-6 kašika otopljenog kokosovog ulja ( poželjno jer jer daje posebnu aromu)
-1 šaka suvog voća po želji
-2 kašike seckanih lešnika
-1/2 kašičice praška za pecivo ( nisam probala sa sodom bikarbonom)
-aroma vanile

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Zatim umutite jaje sa bananama, kako god vama odgovara samo je bitno da masa bude homogena, dodajte otopljeno ulje, aromu vanile, a onda sve suve sastojke i fino umešajte masu spatulom, Ja sam na kraju dodala suvo voće koje sam iseckala i  čokoladu da je ne bih previše gnjavila. To je to, obložite pek papirom pleh i formirajte kašikom kolačiće na njemu, ( jedna kašika mase za jedna komad). Ja sam dobila 15 komada i pekla sam ih oko 15 minuta, pratite samo, ako treba smanjite rernu pri kraju. Odvojite od pek papra i ostavite na rešetku da se prohlade, najbolji su kada se skroz ohlade i prenoće. Jako su fini za užinu, uz kafu, samo pazite i ne preterujete sa njima jer ipak ima ovde dosta jakih sastojaka.


Нема коментара:

Постави коментар