среда, 03. октобар 2018.

Brze mafin proje



Puno puta pravim ovo i uvek zaboravim da napišem mere, vreme pečenja i sve što je bitno da bi bez mnogo muke napravili projice.

Potrebno:
-6 dobrih kašika kukuruznog brašna ( poželjno belo)
-6 kašika integralnog brašna ( ječmeno, ražano, ovseno, pšenično ili speltino)
-6 kašika ulja ( ono koje koristite za pečenje )
-6 kašika mlevenog lanenog semena
-2 plus 1/2 šolje mineralne vode ( koristila sam šolju od 200ml)
-1/2 kesice praška za pecivo
-1/2 kašičice kima
-semenke za posipanje (susam, suncokret)

Najpre uključite rernu da se greje na 200 stepeni. Zatim pomešajte sve suve sastojke, dodajte vodu(malo po malo) i ulje pa finalno sjedinite sve. Taman će malo da stane dok se rerna ugreje, što je cool jer će lan da popusti. Onda pripremite modlu za mafine ( moja je od silikona pa je ne podmazujem) i napunite, od ove količine se dobije 12 komada. Pravac rerna na nekih 30-35 minuta, ne otvarajte prvih 15 minuta da bi fino nadošlo. Eto to je to, brzinski dodatak uz ručak koji može stajati par dana u frižideru ili biti upakovan dok je svež u zamrzivač.

Нема коментара:

Постави коментар