недеља, 24. мај 2020.

Cheese cake cubes



Nije mi baš jasno zašto do sad nisam imala ovakve recepte na blogu. Verujem da će vam se svideti. Pored jagoda možete korititi i na primer banane, višnje, maline, kupine...

Potrebno:

-3/4 šolje mladog neutralnog sira

-2 šolje jagoda

-1 kašika meda

-1/4 šolje tzv. kokosovog proteina (poželjno, jer obično kokosovo brašno neće baš fino vezati masu)

-1 šolja kornfleksa

-1/4 šolje sirovog semena suncokreta (može i neki orašasti plodovi, npr. ista količina seckanog sirovog ili pečenog badema, a može i pečeni lešnik)

-1/4 šolje mlevenog lanenog semena

-1/4 šolje mlevenog rogača (kakao nije ok zamena, ako nemate rogač možete koristiti istu količinu prethodnog sastojka)

-1/4 šolje finih ovsenih pahuljica (ako nemate ove onda obične usitnite samo malo, ne smeju da se pretvore u prah)

-1/3 šolje otoljenog putera (pitaćete verovatno da li zamena može biti kokosovo ulje, verovatno može, ali nisam probala)

-8 svežih urmi

-10ak kockica crne čokolade

(šolja od 200ml)

Urme samo očistite od koštica i sa ¼ šolje vode „kuvajte“ kratko na ringli tako što gnječilicom usitnite urme (nisam ljuštila koru i potapala prethodno u vodu, ovako mi je dosta brže i bolje veže masu). Zatim  u secku sameljite kornleks (ne skroz u prah, da ipak ostane onako komadića, pa posebno dobro sameljite  suncokret (više volim ovako jer imam kontrolu šta sam koliko samlela, nečemu je potrebno manje, a nečemu više mlevenja). U posudi pomešajte ova dva sastojaka pa dodajte, rogač, pahuljice, lan, otopljen puter i onaj „džemić“ od urmi, pa dobro izmešajte masu. Ostatak sastojaka – jagode, sir, kokosov protein i med umutite zajedno u secku.. Pripremite manji pleh (ja sam koristila najmanju modlu za hleb dimenzija 10x20cm, vi možete i neku plastičnu ili staklenu kutiju za odlaganje približnih dimenzija). Ja sam modlu obložila pek papirom i utisnula prvo ovaj hrskavi sloj, dobrooo, a onda sipala fil od jagode i sira, par puta lagano protresla kako bi se fino sleglo i bilo ravno, a onda dobro uvila u kesu i stavila u zamrzivač, bar na 4 sata, da se dobro stegne (može i preko noći). Kada se ohladilo i steglo skroz isekla sam ovako kocke i svaku prelila sa otopljenom čokoladom.


1 коментар:

  1. Анониман25. мај 2020. 14:16

    A koliko lana treba, i da li se misli na mleveni? U sadrzaju i merama ne stoji ali se spominje u načinu pripreme? Hvala :)

    ОдговориИзбриши