уторак, 13. октобар 2020.

Rolnice iz tiganja


Pitice sa višnjama, pečene u tiganju bez ulja.

Potrebno:

-3/4 šolje integralnog brašna (pšenično ili speltino)

-1/4 šolje vode

-prstohvat soli

-1 kašika ulja (od koštica grožđa ili neko drugo neutralno)

-4 kašike džema ili marmelade (poželjno onaj koji se ne razliva, da ima komade voća)

(šolja od 200 ml)

Ja sam marmeladu pravila po receptu @zdravo_ja_sam_aleksandra. Na njenom YT kanalu imate kompletan recept za marmeladu sa višnjama bez belog šećera.

Ukoliko ne želite da pravite marmeladu možete samo ukuvati očišćene sveže urme i višnje pa vrlo lagano ispasirati i koristi ovde.

E sad da se vratimo na pitice, pomešajte sve sastojke za testo i umotajte ga u foliju ili kesu da odstoji barem pola sata testo.

Zatim podelite na 3 dela i svaki dobroooo istanjite oklagijom između dva parčeta pek papira, onda premažite džemom/marmeladom, bočne ivice savijte samo malo ka unutra, i onda od sebe ka napred umotate rolnicu. Ovako formiranu piticu uvijete u pek papir, kao bombonu i stavite u dobro zagrejan suv tiganj, pa pečete tako što okrećete sa svih strana. Korišćenje poklopca može takođe pomoći. 

Ovde je kombinovano sa miksom - 1/2 šolje jogurta (ako imate grčki, ili pavlaku još bolje) 1 kašikom kokosovog proteina i vrlo malo meda.

Нема коментара:

Постави коментар