недеља, 06. децембар 2020.

Hrskava piletina



Kao pohovana, a nije.

Hrskava piletina iz rerne, malo sam modifikovala tetkin recept - znam da uvek volite kada podelim njene ideje.

Potrebno:

-otprilike 300g pilećeg belog mesa

-1 plus 1/2 šolje kornfleksa (ona koristi prezle)

-3/4 šolje jogurta

-so, biber, beli luk u prahu, moj dodatak je dimljena paprika

(šolja od 200ml)

Isečete na manje komade piletinu i pomešate da svim sastojcima (osim kornfleksa) i onda je ostavite barem 5h, a može i preko noći. Tetka tu malo kokne i ulja, ja nisam.

Kornfleks sameljite u seckalici, ali ne da bude prah već da ima komada većih kao što vidite na fotografijama. Zatim uvaljate komade mesa u mleveni kornfleks i ređate na pek papirom obložen pleh. Peku se nekih 20ak minuta na 180 stepeni.

Kombinacija umaka, prvi je od senfa i pavlake, a ovo iznad je slatko od ljutih paprika. 

Eto još jedan predlog za obrok koji možete poneti na posao ili fakultet. Ovo je količina otprilike za 2 porcije. 


Нема коментара:

Постави коментар