недеља, 06. децембар 2020.

Pita sa bundevom



Potrebno za nadev:

-2 plus 1/2 šolje rendane, sveže bundeve

-1 kašika mekanog putera

-začin za medenjake

-2-3 kašike šećera (od šećerne trske, kokosov...)

Potrebno za testo:

-1 plus 1/2 šolje integralnog brašna (speltino ili pšenično)

-1/2 šolje šećera (od šećerne trske, kokosov...)

-1/2 kašičice praška za pecivo

-1/4 šolje mleka

-1 jaje

-50g mekanog putera

(šolja od 200ml)

Rendanu bundevu dinstati na puteru uz dodatak začina i šećera. Dovoljno je samo da opusti i fino se poveže.

U većoj posudi pomešajte sastojke i tako formirano testo ostavite na kratko u frižider da se stegne. Uključite rernu da se greje na 180 stepeni, pa od cele količine testa odvojite deo (dovoljan za trakice koje idu preko nadeva, otprilike 1/4 testa).

Pripremite mali pleh (prečnik 17cm) pa istanjite testo da pokrije površinu dna i malo podignite ivice kako biste dobili oblik školjke za tart, napunite nadevom, a onda od ostatka napravite tanke i uske trakice koje idu kao mreža preko tarta.

Gotovu pitu ubacite u rernu, peče se otprilike nekih 25 minuta

Нема коментара:

Постави коментар