Potrebno za nadev:
-2 plus 1/2 šolje rendane, sveže bundeve
-1 kašika mekanog putera
-začin za medenjake
-2-3 kašike šećera (od šećerne trske, kokosov...)
Potrebno za testo:
-1 plus 1/2 šolje integralnog brašna (speltino ili pšenično)
-1/2 šolje šećera (od šećerne trske, kokosov...)
-1/2 kašičice praška za pecivo
-1/4 šolje mleka
-1 jaje
-50g mekanog putera
(šolja od 200ml)
Rendanu bundevu dinstati na puteru uz dodatak začina i šećera. Dovoljno je samo da opusti i fino se poveže.
U većoj posudi pomešajte sastojke i tako formirano testo ostavite na kratko u frižider da se stegne. Uključite rernu da se greje na 180 stepeni, pa od cele količine testa odvojite deo (dovoljan za trakice koje idu preko nadeva, otprilike 1/4 testa).
Pripremite mali pleh (prečnik 17cm) pa istanjite testo da pokrije površinu dna i malo podignite ivice kako biste dobili oblik školjke za tart, napunite nadevom, a onda od ostatka napravite tanke i uske trakice koje idu kao mreža preko tarta.
Gotovu pitu ubacite u rernu, peče se otprilike nekih 25 minuta
Нема коментара:
Постави коментар