Mamin grašak
Potrebno:
-1 šolja graška
-1 svinjska šnicla
-1/2 šolje paradajz
soka
-1 šargarepa
-manji komad korena
celera
-1 manja glavica
crnog luka
-so, biber
-1 kašika ulja
-šaka sveže mirođije
(šolja od 200ml)
Prvo iseckajte luk i
propržite posoljen na malo ulja da opusti, zatim dodajte šargarepu i celer
sečeno što sitnije. Kada povrće samo malo opusti, dodajte meso iseckano i malo
vode da se krčka (otprilike 1/2 šolja). Sve poklopite i ostavite na smanjenoj
ringli, kada meso bude na pola gotovo dodajte grašak i još malo vode (nepuna
šolja) kako bi se ukuvao. Pred kraj kada već sve bude gotovo i voda većinom
isparila, ide paradajz sok i biber. Ostavite šerpu na isključenoj ringli,
umešajte svežu sitno sečenu mirođiju i to je to , ručak gotov.
Коментари
Постави коментар