Mamin grašak




Potrebno:

-1 šolja graška

-1 svinjska šnicla

-1/2 šolje paradajz soka

-1 šargarepa

-manji komad korena celera

-1 manja glavica crnog luka

-so, biber

-1 kašika ulja

-šaka sveže mirođije

(šolja od 200ml)

 

Prvo iseckajte luk i propržite posoljen na malo ulja da opusti, zatim dodajte šargarepu i celer sečeno što sitnije. Kada povrće samo malo opusti, dodajte meso iseckano i malo vode da se krčka (otprilike 1/2 šolja). Sve poklopite i ostavite na smanjenoj ringli, kada meso bude na pola gotovo dodajte grašak i još malo vode (nepuna šolja) kako bi se ukuvao. Pred kraj kada već sve bude gotovo i voda većinom isparila, ide paradajz sok i biber. Ostavite šerpu na isključenoj ringli, umešajte svežu sitno sečenu mirođiju i to je to , ručak gotov.


Коментари

Популарни постови